Syksy on alkanut hyvin ja olen yrittänyt parantaa arvosanojani, jotta lukioon pääseminen olisi helpompaa. Nyt hyvillä mielin huomaan ettei se opiskeleminen ollutkaan niin kauheaa, kuin joskus silloin aikaisemmin niin luulin. Minulla näin syysloman jälkeen alkaa kahden viikon TET (työelämään tutustuminen) päiväkodissa. Olen innoissani siitä, että pääsen työskentelemään lasten kanssa, sillä mielestäni lapset ovat ihania, vaikka osaavatkin olla joskus todella ärsyttäviä. Mutta aiheesta toiseen, eli syksyn aikaan ja Samhainiin.

Syksy on kaunis vuodenaika ja se on myös jotenkin maagista nähdä niin suuren värikirjon lakastuvan ja kuolevan kylmyyden saapuessa. Syksy on kaamoksen aikaa, jolloin sitä sulkeutuu omaan mieleensä ajattelemaan asioita syvällisemmin ja varustautumaan talven tuloon. Syksy on täynnä jännitettä, kun pimeä talvi tulee ja haikeutta menneestä kesästä.

highview-community-fall-festival-and-par

Samhain eli Halloween on kaikista vuodenaikojen juhlista minulle tärkein. Se tuntuu kaikista maagisimmalta juhlalta, sillä kuolleiden uskotaan "kävelevän" elävien seassa. Silloin raja elävien ja kuolleiden välillä on ohuimmillaan. Silloin on sopiva aika muistella jo kuolleita ja mennyttä vuotta. Se on pakanoiden uusivuosi, jolloin Jumala ja Jumalatar ovat manalassa ja on viimeinen sato kerätty talven varalle ja kaikki kasvit alkavat kuolla. Samhain on vähän kuin surun juhla, jolloin käydään viemässä kynttilä lähimmäisen haudalle.

Samhain1.jpg

Mielestäni kuolleita ei pitäisi surra, vaan iloita heidän puolestaan, kun he pääsevät lepäämään. Jotkut uskovat ihmisten menevän kuoleman jälkeen niin sanottuun kesämaahan, jossa levätään ja kerätään voimia seuraavaa elämää varten. Se on tuonpuoleinen, jossa tavataan jo kuolleita läheisiä ja ystäviä. Samhainin aikana monet pitävät kynttilää ikkunallaan pitääkseen pahat henget loitolla ja toivottaakseen hyvät henget tervetulleeksi.

Samhain2.jpg

Muistakaa, että Samhain ei ole saatanallinen juhla eikä silloin palvota paholaista, sillä wiccassa sitä ei ole. Wicca on aivan oma polyteistinen uskontonsa, joten ottakaa selvää asioista ennen kuin alatte sitä tuomitsemaan.

samhain.jpg

Hyvää Samhainia/Halloweenia!

https://www.youtube.com/watch?v=rC-H9gYFWGc