Olin saksassa vaeltamassa. Suosittelen sitä kaikille. Luulin, että se ottaisi voimille kävellä ylämäkeä koko päivän ohuessa ilmassa näin astmaatikkona, mutta ei. Tai ehkä vähän, mutta maisemat veivät pahimmat väsymyksen ja pelon pois. Alussa se toki oli pelottavaa, koska kapusimme kokoajan ylöspäin ja kuilu polun vieressä kasvoi kokoajan. Polun päälle oli myös valunut paikoittain jäistä lunta, joka oli pakko ylittää, vaikka tiesi, että yksikin lipsahdys voisi koitua kohtaloksi. Olin ensimmäistä kertaa elämässäni pilvien korkeudessa kävellen.

schrofenpass_grenze_zu_oesterreich_39.jp

Maisemat olivat upeita. Minä henkisenä ihmisenä aukesin sisäisesti kokonaan. Kaikki chakrat virtasivat energiasta ja hengitin sisäisesti paremmin kuin koskaan. Olisin voinut itkeä siitä ilosta, mikä kumpusi sisälläni, kun pysähdyimme yöpaikkaamme ylös huipun tuntumaan ja näin ensimmäistä kertaa sen maiseman kauneuden, kuulin veden solinan virtaavista lähteistä, joista täytimme vesipullomme kirkkaalla sulamisvedellä.

Rappenseeh%C3%BCtte-650x481.jpg

(kuvassa rappenseehutte, jossa vietimme yömme)

Taivas hohti illalla kuin sateenkaari. Istuimme reunalla ja katsoimme kaunista auringonlaskua ja oberstdorf- nimistä kaupunkia, josta olimme lähteneet matkaan. Oberstdorf oli kaunis. Näimme kaupungin valot vasten mustaa maisemaa. Näimme myös muita kaupunkeja kaukaisuudessa valot pikottaen. Sillon tajusin, että minun olisi pakko päästä tänne uudestaan. Oli jo sen verran pimeä, että vuoret olivat enään musta seinämä kirjavaa taivasta vasten. Maisema oli täynnä magiaa.

5010831345_30a63debec_m.jpg

Yöllä täysikuu loisti kirkkaana valaisten koko laakson, näyttäen koko paikan eri valossa. Tähdet tuikkivat taivaalla iloisesti. Veden pinta oli värähtämätön ja se heijasti viereiset vuoret ylösalaisin. Silloin tällöin saattoi kala käydä pinnalla aiheuttaen pienen aaltoringin ja roiskauksen.

Järvellä ei tuullut, sillä vuoret vierellämme suojelivat meitä tuulelta, mutta jos jaksoimme kavuta takaisin reunalle, alkoi viileä iltatuuli humista korvissamme. Ja oli vaatteita pakko vetää tiukemmalle suojaksi kylmyydeltä.

(En omista kuvia)

https://www.youtube.com/watch?v=tv4LvV4I1_c